donderdag 2 september 2010

24 uur van Zolder

Zoals swiffer in de vorige waardevolle bijdrage wist te melden hebben we afgelopen weekend de 24 uur v zolder meegefietst. En hoe!
Het matig getrainde platform wist op een relatief ontspannen manier beslag te leggen op de 48ste plaats van 250 deelnemers, hetgeen niet slecht is gezien de initiële ambitie ergens op plaats 150 lag. Hieronder volgt de beschrijving van de gang van zaken.

De vogelkes lagen nog ergens in hunne nest toen de platform kamion (merci familie Broux!) om zeven uur 's morgens richting t circuit vertrok om een degelijk plekske te bemachtigen voor de installatie van ons hoofdkwartier. De tent (merci familie Dayers!) werd rechtgetrokken, de inschrijvingen voltooid en hoole mins swiffer kreeg toestemming van ploegleider Peter om zijne eerste spaghettie (merci familie Klingeleers) in de microgolf te steken.
Iets later werd onze eerste tactische zet met unanimiteit goedgekeurd: de tijdrit zou professioneel overgeslaan worden gezien het inmiddels klote augustus weer.
De uiteindelijke start kwam er geene second te vroeg aan: peter had de rollen gloeiend heet gestookt, de eerste supporters waren aanwezig en de platformkoereurs stonden allemaal scherp gelijk een mes lichtelijk nerveus te worden :-).
Na dik anderhalf uur koers was de nervositeit bij Peter misschien een beetje weg, bij ons kwam ter nog een schupke bij toen bleek dat de ploegleider himself aan een gemiddelde van 38/uur had rondgeknalt opt circuit. Ne mens begon spontaan spijt te krijgen van de relatief slechte voorbereiding.
Na Peter was het de beurt aan André en Swiffer en na veel ongeduldig wachten kon ik uiteindelijk ook aan het eerste toerke beginnen. Het is afzien, maar elke keer doorkomen aan de platformbox met de beste en luidruchtigste supporters van heel den omloop doet ne mens al nekeer bijschakelen.
Na een half uurke de transponder doorgegeven aan onze pa (André) die samen met Isabelle het platform verder deed opschuiven naar inmiddels een top honderd positie.
Nadien was het terug mijn beurt en net toen het begon te regenen moet Philip den eerste keer zijne gedong van onderen vastpakken. Voor zo nen beer maakt het weer precies geen zak uit, want hij en Brecht brachten t platform steeds verder naar voor met gemiddeldes van om en bij de 40 per uur.
Kloteweer of niet, Isabelle was om vier uur 's nachts opnieuw aan de beurt zodanig dat ze ook nog eens tijdig in holland kon zijn voor ne modeshow de ochtend erna (hoezo geschift? Chapeau zenne).
Swiffer, herr Doctoor, Peter, ik en Philip volgenden nog en het platform bleef opschuiven tot een onverhoopte top 50. Brecht hield in een woeste slotfase flink stand en schoof zelfs nog een plaatske naar voren tot nummero 48.

Het was een super ervaring: met heel het gedoe, organiseren en supporteren was fietsen voor nekeer meer een groepsgebeuren. Merci aan de supporters (volgende keer wel graag enkele pinten overlaten :-) ) en vooral aan Roel en David voor de catering en logistieke hulp. Daarzonder had de top 50 er zeker niet ingezeten.

Volgend jaar opnieuw present met twee ploegen en wie weet wel ne solo zot?

Algemene statistieken:
228 ronden gereden
912 km
gemiddeld 38,2/uur

1 opmerking:

Wonne zei

respect!

volgend jaar zal ik zorgen dat ik ietsje actiever aanwezig ben.