woensdag 11 mei 2011

Platformstage 2

Another weekend on the bike...

Na het nogal destructieve weekend van vorige week was het tijd om ter nog eens een lap op te geven. Zaterdag stond er met de magnifique een dikke baantocht op het programma , terwijl er zondag fietskes getest konden worden op het betere parkoers in malmedy.

Zo gezegd zo gedaan, Kristien, Banni, Brecht, Swiffer en ik stonden weer op een ontieglijk vroeg uur gereed in rochefort om onder een ferm lentezonneke den tocht te beginnen. Temporiseren, niet gek laten maken en als er na 150 km nog poejer over was konden we da nog altijd verschieten, da was het plan... al was dat zonder Banni gerekend. Dieje mens was precies zo goed in form dat hem ondanks zijn minder airodynamisch armani brilmontuur gelijk ne gek bergop vloog. Tussenin was swiffer zijn moral naar eigen zeggen 'tot onder de macadam' gezakt doordat de vitessen van zijne trek dienst weigerden en zijne band plat kwam te staan in de voortuin van ne stoepzittende bompa. Na 50km's kwamen we aan de eerste bevoorrading en omdat ge maar beter uitgerust aan het tweede deel van den tocht kon beginnen had de organisatie ervoor gezorgd dat we toch een 15 min moesten aanschuiven voor ons franchipanneke... Brecht werd naar goeie gewoonte om vijf uur op zijn wekelijks familiefeest verwacht en dus besloten de mannen van de 135 km's de bevoorrading over te slaan en onmiddelijk verder te jagen.
Flink uitgerust en rondgegeten begonnen Kristien, Swiffer en ik aan de volgende 50kms, die ons wederom door de schoonste stukskes walloniƫ stuurden. 'Nice and stable concrete', goei weer en nen ondertussen opgekrikte moral zorgen ervoor dat de kilometerkes erdoor vlogen en voor we het goed en wel beseften waren we, 10 hellingen en een bevoorrading verder, opnieuw tegen den berg op aan het kreffelen. Toen bleek dat de bevoorrading op km 140 niet op kilomter 140 bleek te liggen en navigator van dienst juffrouw achten enkele fouten in het roadbook van de organisatie had gevonden werden de remmen boenk toegepitst om een dempig stukske reserve franchipan in de berm binnen te spelen.
De echte bevoorrading bleek 5 km verder te liggen en er was begot nergens protest te horen om opnieuw efkes in de remmen te vliegen en een assortiment koeken binnen te spelen.
Gedrenkt in de endorfines werden de laatste 35 km's ter nog snel doorgejaagd en voor we het wisten zaten we te stoefen over de statistieken terwijl we van nen aquarius(!) nipten. Die statistieken logen er ook niet om:
180 km
3230 hoogtemeters
8 uur effectief getrapt

Er was echter nie veel tijd te verliezen: hoofd van de catering, ijzeren stijn, had een uitgebreide barbeque beloofd in onze nieuwe uitvalsbasis Malmedy die toch iets verder dan verwacht van rochefort bleek te liggen :-) Een uurke auto rijden dan maar en nadien konden tegen een uur of half acht eindelijk beginnen aperitieven met vrienden bart en jurgen die de vaste mtb routes van malmedy verkend hadden. Over het bbq aanbod dieje avond kan heel veel verteld worden, maar ik ga het erbij houden dat het immens, ma dan ook immens veel was. En ook toch nog dat we alles hebben opgegeten :-)

Den dag erna onder een stralend (zomer)zonneke ontbeten op het terras van de betere pattisier van malmedy en hop naar de expo hallen voor de 02 bikers testdagen. De nieuwsgierigheid naar de grote wielen bleek aanwezig en vijftien minuten later stonden brecht, stijn, swiffer en ik geriejed op een divers aanbod 29 inchers van Sobre, Niner en Seven. Kristien stuurde ne kartonnen 26 inch lapierre het ubervette parkoer op. De 6 kilometerkes, 220 meters positief hoogteverschil en supertechnische trails bleken iets te veel van het goeie te zijn voor stijn zijn ijzeren Sobre met stalen vaste voorvork en aldus ging hem in de tweede run voor ne carbonnen santa cruz met veerwegen waar madman verlekkerd op zou zijn. Swiffer was niet te houden en ging onmiddelijk voor de traktorbanden van sandman terwijl kristien een basic modelleke van canyon uit het rek sleurde. Brecht en ik gingen voor de 29'ers van niner.
Ik kan zo natuurlijk nog efkes proberen door te gaan en al die verschillende fietsen in zinnekes proberen te zetten, maar omdat mijne werkgever mij niet enkel betaald om platformverslagen te maken hieronder een beknopte lijst van ge(s)t(r)este bikes:
- Niner air 9
- Niner EMD
- Niner Jet 9 met lefty
- Turner Sultan
- Nicolai argon met rohloff en riemaandrijving
- Sandman Gobi titanium
- Canyon grand canyon carbon
- Sobre dad
- Seven sola titanium
- ne carbonnen santa croes int groen
- boegtvillos van rose
- carbonnen en aluminium koersfietsen met hoge en lage sjanten

Swiffer heeft helaas de rit met de sandman niet volledig overleefd en ging redulijk enthousiast onderuit met een snap in de kuit tot gevolg. Verdikt: laten naaien door een dikke negerin in een waals ziekenhuis en exit testdays. Zonde...
Ook helaas zaten de kilometers van den dag ervoor nog wat in de benen en was na het testen van de baanfietsen het vet volledig van de soep. Nog effe afsluiten met ne fijne chimay terwijl gnoe al aan het speculeren was over de afmontage van zijne toekomstige Air 9...
Volgend jaar opnieuw!

3 opmerkingen:

stijn zei

mooi verslag! moeten we echt wel nog es doen...

eekhoorn zei

Ik moet wel nog wa oefenen met mijne lay out :-)

Swiffer zei

Afwezigen hadden groot ongelijk!! Good work Deemn1 !