woensdag 24 juni 2009

De ronde van Vlaanderen - pal 120 km

Als team naar Luigi-land (oftewel Oeselgem bij Zulte), een land dat zo vlak is als een biljarttafel, gekenmerkt door de vele dieren; ratten, konijnen met gemane oren, schildpadden, dufkes en katers.
Ja, om katers te voorkomen, kan je best een kortstondig virusje opdoen; eens stevig braken en dan van miserie bed in duiken. Voor zij die deze piste niet wilden bewandelen (te edelhaftig), hadden last van haarpijn aan de start. De start van een fietstocht naar Oudenaarde om aldaar de Ronde van Vlaanderen te rijden.
Ik stel u even voor aan het zevenkoppig gezelschap van links naar rechts:
- Eekhoorn, altijd klaar voor een snode grap, is altijd overtuigd bij het bovenkomen van een helling dat het nu nog alleen maar bergaf is. Zelfs bij het begin van de Ronde van Vlaanderen. Uitgerust als baanjanet, met vuile zonnebril en koersfiets.
- Swiffer Wet Jet, weinig wet, met het volume van vochtverwerking dat deze beer ten toon kan spreiden. Wat hij drinkt, verdampt instant; water, duvel of tuf, maakt niet uit. Uitgerust als traditionele MTB Radon rijder, voorzien van rode traktorband om nog meer stof te doen oplaaien.
- Beloega, mijzelf, de meest verantwoordelijke van de groep, uitgerust als Specialized MTB rijder. Bij het zien van zijn kuiten, begint menig fiets te spontaan te plooien.
- Gnoe aka Ijzeren Stijn, voor de afwisseling baanjanet met enige ijzeren foers en binnenkort ook ijzeren polsen. Vermaard door zijn lach en snugger brein, de enige van de groep die ons stevig uit de wind kan zetten als het op "Roekoeh" roepen aankomt.
- Kristien, heldhaftige tante die zich niet laat kennen voor geen enkele bike challenge, zowel op de baan als ernaast, geen poesje om zonder fietshandschoenen aan te pakken. Als enige in het gezelschap is haar toegestaan haar benen te scheren. Snijdend als een heet mes in een ijstaart, zelfs met MTB banden (Radon team), niet bij te houden.
- T-man, de laatste aanwinst van het platform (en nu al verstokt MTB Radon rijder), maakt zoveel vordering dat zijn helm op zijn achterhoofd komt te staan. Kende vroeger alleen maar choupappen met doormeter van 6 cm, sinds kort ook het echte werk!
- Last but not least: Toon, de moedigste en stijlvolste patser met bandana en gladgeschoren, geoliede benen van de bende, gekend van zijn ongelimiteerde uithouding. Durft regelmatig een kartouche energie af te schieten in het naar boven knallen op menig helling.

Dit bonte complementaire gezelshap heeft in een tocht van maar liefst 120 km, de hegemonie der 11 Vlaamsche Ardense toppen overwonnen. Zonder enig krimp of bospad! De kronkelende wegetjes, de daverende kasseiwegen, de steile kuitenbijters en de glooiende vergezichten zijn ons deel geweest. Van koppenberg tot berg in de broek, we hebben het allemaal gezien. Op naar de volgende uitdaging: Parijs-Roubaix door de bos?

1 opmerking: